Imajii

About us

I Imajii er vores mission og drøm, at gøre verden til et lidt bedre sted at leve – for dig, mig – den lille farmer og den store producent – lokalt og globalt.

Målet er mere robuste lokalsamfund og bedre balance i en klimasikret fremtid.

Imajii vinder idékonkurrence 2021

Imagine

Imagine if we could filter or deconstruct plastic in a way that would allow us to re-use the recovered elements?

Resultat: et afbalanceret vækstmedie

Og ja, det kan lade sig gøre – og det kan sågar lade sig gøre i en sådan grad, at alle elementer efterfølgende kan indgå som en vigtig del af et nyt vækstmedie til erstatning for det klimabelastende sphagnum. Transformationen forløber via kemiske processer, der alle understøtter de vigtige bæredygtige idéer og tanker, der danner grundlag til FNs klimamål.

Idéen bag – kort fortalt …

Værdikæden fra jord til bord har eksisteret i hele jordens historie. For 110 år siden blev olie og sphagnum indfaset i kæden som råmaterialer til henholdsvis opvarmning og vækst af grøntsager/blomster og til drivmiddel i transportsektoren.

Sphagnum “spises” af blomster, og olie “spises” af bilmotorer; begge processer danner CO2 i samme mængder per vægtenhed. Problemet er, at det er gammel CO2, da sphagnum og olie er dannet for mere end tusinde år siden

Løsning; vi udfaser sphagnum og olie og bruger i stedet de uvurderlige fibermateriale rester fra landbrug og gartnerisektoren. 

OG jorden rundt dyrker mennesker fiberrestmaterialer, der kan indgå i værdikæden, som vækstmedie og drivmiddel – lokal-global.

Cirkulær bioøkonomi
Sphagnum erstattes af Greenmajii
UN’s Global Goals

In our work we do our utmost to live up to the UN’s Global Goals for sustainable development in both our values and our products.

See the UN’s global goals here

Founder Ejner Læsøe Madsen, Master Biology and Chemistry

Grundlægger og opfinder af Greenmajii.

Founder Ejner Læseø Madsen, Master Biology and Chemistry
en_GBEnglish