Greenmajii

Greenmajii

Greenmajii er et nyt, bæredygtigt og CO2 neutralt produkt og et vækstmedie til planter både ude og inde.

Greenmajii har i lighed med spagnum gode vandsugende egenskaber og kan produceres med de pH-værdier planter har brug for herunder også den efterrtragtede sure pH værdi til bl.a. rhododendron.

Skal din have have en kærlig hånd?

Haven er stedet, hvor arbejdet kan være en kærkommen gæst. Hverdagens stress og forhastede gøremål forlader kroppen og med små greb, kreative vinkler og de rette haveredskaber, kan du her skabe dit eget univers. 

Giv planterne den rette næring
Og det er både nye og gamle planter, der har brug for ekstra fokus bl.a. ved hjælp af vækstmedier som plantejord, spagnum og greenmajii, så de atter kan skyde og gro.

Og netop greenmajii kan være med til at give dine planter den næring og det vækstpotentiale dine blomster, buske, træer og plæne kan få i din have.

 

Greenmajii – nyt bæredygtigt vækstmedie

Det mest kendte vækstmedie er nok spagnum, som bruges overalt i de danske haver. Greenmajii er et helt nyt produkt på markedet, som tager udgangspunkt i bæredygtighed (lav CO2) samt prduceres af lokale råstoffer især fra landbruget, produkter som pt. udelukkende betragtes som restaffald.
 

Spagnum har desværre to meget uheldige faktorer:

  1. Ved udgravning frigiver det store mængder Co2
  2. I Danmark løber vi med nuværende forbrug tør for spagnum om ca. 5 år. Herefter har vi ingen høj og lavmoser tilbage i Danmark mere.
 

Hvad er et vækstmedie?

Et vækstmedie (dyrkningsmedie) er et materiale og en blanding, som skaber de allerbedste betingelser og vilkår for planterødder, så de kan udvikle sig og samtidig få optimal adgang til ilt, vand og næringsstoffer. Et af de mest kendte vækstmedier (dyrkningsmedier) til haven er sphagnum.

Hvad er greenmajii?

Greenmajii er et helt nyt vækstmedie, som er så nyt, at det endnu ikke er at finde i butikkerne. Det er under udvikling og du kan godt glæde dig – for dette produkt vil være med til at stoppe store mængder CO2, genbruge råstoffer, som ellers bliver brændt og være med til at bevare naturområder, som har svære kår i disse år.

Mød Ejner, stifteren og manden bag idéen til greenmajii her i videoen og bliv allerede nu inspireret til, hvorfor du skal benytte greenmajii fremover.

Råstoffer til Greenmajii

Se nedenfor eksempler på råstoffer, som kan indgå i produktionen af Greenmajii. Bemærk, at råstofferne til Greenmajii udelukkende stammer fra de affaldsstoffer, der typisk står tilbage på bl.a. marker og hos mange forbrugere. Dvs. stoffer, som ofte bliver brændt af eller på anden vis bliver destrueret.

Ingefær muld til Greenmajii
Ingefær muld til Greenmajii
Ingefær fibre under mikroskop
Ingefær fibre
Bananskræl
Bananmuld til Greenmajii
Banan fibre

De hemmelige ingredienser

Men, der skal mere til end blot restråstoffer for at give et godt vækstmedie, og for at gøre greenmajii lækker og blød samt give det, de egenskaber et vækstmedie som f.eks. spagnum har, tilfører vi det, vi kalder ‘hemmelige ingredienser’.

Disse hemmelige ingredienser er ligesom restafgrøderne hentet fra organiske og 100% nedbrydelige råstoffer, som alle understøtter greenmajiis egenskaber på en sådan vis, at pH værdi, vand-sugeevne o.l. afspejler de værdier spagnum har.

Derfor kan du trygt benytte greenmajii i stedet for spagnum, som, pga. dens store klimabelastning samt den kendsgerning at spagnum næsten er udryddet i Danmark, snart ikke mere kan udvindes (graves op) i hederne herhjemme.

Analyser og dokumentation

imajii indgår samarbejde med SHIMADZU

Imajii har indgået et samarbejde med Shimadzu, som stiller deres IRSpirit-analyseredskab til rådighed til at annalysere og dermed dokumentere for kvaliteten af vores produkt, Greenmajii.

WWW.SHIMADZU.COM

da_DKDanish